Postituse lõpus on üllatus!

Istun voodis, omas kodus, vaatan oma jalgu, mis on sinikaid ja sääsepunne täis ja lihtsalt mõtlen, et tahaks kirjutada. Kirjutada elust ja olust ning noh läbi selle iseendast.
Olen nüüd olnud veidi üle nädala jälle Eestimaal ja nägu on siiani nalja täis, selline õige tunne on.

Eile mult küsiti, et mis või kes sinust siis pärast kooli saab või mis su plaan on. Vastasin vaid, et elan päev korraga ja ei mõtle nii kaugele. Ja päriselt ka, kuni tänaseni ma ei mõelnud ka. Kõik võib ju alati minna hoopis teisiti, kui ise ette kujutasime, seega olen viimasel ajal püüdnud vaid hetkes olla. Samas kui ma pärast langevarjuhüpet tõdesin, et vaid ise takistame oma unistustel täitumast, siis hakkasin unistama jälle. Hakkasin looma tulevikku, kuhu tahaks jõuda ja mida teha ning saavutada. Jah, elu on samasugune müsteerium nagu kõik need sinikad mu jalgadel – kust need küll tulid?!? – kuid minu võimuses on oma reaalsust ise luua. Luues oma reaalsust, tulevad minuni ka võimalused.

Üleeile palus minu üks armas kolleeg MyFitnessist, et ma kirjutaksin talle oma kogemustest joogaga tema raamatu tarvis. Nii ma siis mõtisklesin natuke ja kirjutasingi. Jagan siin ka mõnda fragmenti sellest.

Kord mõtlesin, et lähen ja proovin, mis asi see jooga on, millest kõik imelugusid räägivad. Ja siiamaani proovin, sest õppida on igal korral midagi uut. Enam ma igapäevaselt harjutust ei tee, vaid täpselt siis, kui keha ja meel mõlemad seda tahavad. Jooga tuleb alati appi, kui keha on kinni, kui meel on mõru või raske päev selja taga. Mis on aga veelgi parem, siis jooga muudab hea päeva veel päikselisemaks, lubab keskenduda iseendale, aitab peatada mõttevoogu ja tulla kohale hetke, praegusesse momenti, sinna, kus tegelikult ise oma reaalsust loome… / 

Jooga mitte ainult ei ava füüsilist keha, vaid avab sind kui isiksust. Loomulikult on mulle abiks olnud ka joogatundide juhendamine, kus inimestega suhtlemine on üks põhilisi tegureid, ent ise praktiseerides tunned, kuidas läbi füüsilise keha puhastamise jõuad sügavamale, jõuad iseendani, mis aitab ka minul, kelle näol on tegemist pigem kinnise inimesega, nautida suhtlemist, jagamist, andmist…/ 

Tuues joogast õpitud tõdesid nagu keha kuulamine, hingamine, nautimine, avamine, hirmude ületamine igapäevaellu, võiksime kindlasti elada täisväärtuslikumalt. Väikesed saavutused joogamatil võivad isiklikus plaanis muuta palju. Alati ei pea langevarjuga lennukist alla hüppama, et tunda, et olen kõigeks võimeline, kuigi ka seda võib teha,  see on väga väärt kogemus! Vahel piisab, kui seisad pea peal, teed ülevalt silda, saad sõrmedega varvastest kinni või teed hoopis midagi muud. Kuna me kõik oleme erinevad, siis ei ole ühtainsat tõde, viisi, harjutust. Tähtis ei olegi see, mida sa teed. Tähtis on see, kui sügavale enda sisse julged sa vaadata. See julgus aitab ületada hirme, mille ise loonud oleme. Kui aga suudame ületada kõik hirmud, siis vist olemegi tõeliselt vabad? Selle poole tasub püüelda, või mis? 

Naerata, usu endasse, armasta end. Ja tee kõike naudinguga. Siis sa teed seda õigesti 🙂

Ma olen ikka väitnud, et olen pigem introvertne inimene, selline vaiksem ja keegi, kellel kirjalikult end lihtsam väljendada on. Ära saa minust valesti aru, jah, mulle meeldib aeg-ajalt ka grupiga väljas käia, kuid pigem eelistan õhtuid omadega väikeses seltskonnas või miks mitte hoopis kodus raamatu ja näomaskiga. Loomulikult alkohol avab inimest tõenäoliselt rohkemgi kui jooga, mistõttu on nii mõnigi teist näinud mind valjema ja tähelepanu keskpunkti nautivamana kui tavaolekus, kuid see veel ei tähenda, et ma pigem kinnine inimene poleks. Minus on külg, mis näiteks armastab tundide juhendamist ja seeläbi inimestega suhtlemist, kuid uues seltskonnas/olukorras jään ma alati teadlikult tagaplaanile.
Ma olen keegi, kellele meeldib väga jälgida. Nii inimesi, elu kui ka olu enda ümber. Ma ei tunne ennast igaühe seltskonnas mugavalt, aga need, kellega olen otsustanud aega veeta, on kindlasti minule tähtsad ja mul on nendega hea. Ja kuigi ma olen tihti pigem vaikne, ei tähenda see, et minus puuduksid juhioskused. Need on täiesti olemas ning kui mul on plaan ja motivatsioon, saan ma juhtimisega väga hästi hakkama. Samuti ei ole tarvis arvata, et see on kurb, kui ma laupäeva õhtu üksi kodus veedan, uskuge mind, kui ma selle valiku olen teinud, siis ma naudin seda 100%. Introvertide poole tasub ikka ja alati pöörduda, kui on vaja kedagi, kes kuulaks. Kuulata ma oskan, vahel oskan nõu ka anda, kuigi tihtilugu juhtub ikka nii, et ise käitun oma nõuannetele täpselt vastupidiselt. Pole viga, küll elu õpetab. Ja see elu, mis mind õpetab, seda olen õppinud mitte liiga tõsiselt võtma, iseennast tähtsustan veel vähem üle ja ise olen endaga rahul ka siis, kui ülimalt halba nalja teen. Peaasi, et lõbus oleks!

Kuigi mul balletitundi ikkagi ei õnnestu minna, sest pakuti selleks ajaks hoopis joogatundi MyFitnessis, siis ometi olen veendunud, et leian endale midagi, millega pidevalt end mugavustsoonist välja tuua, läbi mille arenen ja avanen. Me oleme ju kõigeks suutelised, vaja on vaid õppida ja siis veel kordades rohkem õpitut harjutada. Õppimist, arenemist, naudingut ja nalja tahan pakkuda ka oma tundides. Esimene võimalus on homme hommikul Arigatos ning homme õhtul Solarise MyFitnessis.

Lahe on elada nii, et ei ole vahet, mis päev on. Iga päev on huvitav ja täisväärtuslik. Laupäev ei ole minu silmis parem kui esmaspäev. Esmaspäev on vahva, esmaspäev on hea! Ma olen rahul, ma olen rõõmus.
Kõige suurem aitäh läheb mu kõige kallimatele lähedastele nunnudele. Aitäh ka mu tuttavatele. Aitäh ka teile, kellega pole veel olnud võimalust kohtuda. Aga kui meil on määratud kohtuda, siis küll see ühel hetkel juhtub.

Fun factside rida:

1) väikevenna läheb kooli homme
2) mu toa seinal on maal mu emast
3) ma ei mõista, kuidas inimesed end iga päev meikida viitsivad
4) laupäeval olin poolteist tundi meigis, jah väga kena nägi välja, kuid siiski teeksin seda uuesti vaid special occasioni puhul
5) panin Laura sünnipäeval nii usinasti küünlaid koogil põlema, et pöidlal on siiani kaks villi
6) sõitsin emme autoga täna vastu äärekivi sedasi, et rehvist tuli tükk välja ja kriipisin velge
7) mu emme tahab, et ma läheks nüüd kohe praegu kooki küpsetama
8) ma olen juba pidžaamas
9) mu pooled riided on tooli peal, sest kappi ju ei hakka panema neid
10) kool algab 10.septembril
11) sügan sääsepunni
12) panin äratuse kella 7ks, et kenasti YOGAFUNCi kava üle korrata
13) homme tulevad vanaisad-vanaemad
14) palka lubati maksta 2 nädalat hiljem #närveiolesharmelsheikkuhuminna
15) tahan teatrisse #kestuleksminuga
16) kõik kõik on uus septembrikuus
17) mul pole enam MS Office’i subscriptionit
18) käisime täna Kikiga Lemmikloomade salajast elu vaatamas
19) tahan teatrisse. Kes tuleks minuga? #vol2
20) mul on voodis endiselt kaisukas

Ja noh nii muuseas siis sheerin linki ka langevarjuhüppest. #korralikmunapea
https://drive.google.com/open?id=0BzJ9hKCl-1G_Q0tmcEJ4T3ItUUk

 

Blogi Mõtisklused

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: